Talveksi töihin Leville

Asunto ja halpa hissilippu vetävät kausiväkeä Lappiin – ”Vaatimukset kasvavat vuosi vuodelta”

Yritykset houkuttelevat sesonkityöntekijöitä Lappiin perusasioilla. Henkilökuntaa saa parhaiten, kun työehdot, palkkaus ja majoitus ovat kunnossa ja vaikkapa hissilipun saa alehintaan.

Henkilöstöpalveluyritys Staffpointin toimialajohtaja Kimmo Gauriloff kertoo, että kausiluontoisuus on aina vaikeuttanut työntekijöiden rekrytointia Lappiin.

– Kun matkailuyritysten asiakasmäärä kasvaa, työntekijöiden tarvekin kasvaa, hän kuvaa nykytilannetta.

Silti hän sen enempää kuin henkilöstöä välittävän Enjoyn toimitusjohtaja Olli Tuominenkaan ei pidä työvoimapulaa valtavana ongelmana.

Ylläksen markkinoinnin markkinointipäällikkö Janne Juhani Haarma kertoo, että esimerkiksi Jounin kauppa, Lapland Safaries ja Lapland Hotels ovat onnistuneet hyvin palkkaamaan sesonkityöntekijöitä. Nämä ovat hänen mukaansa tosin kokeneita rekrytoijia, jotka ovat ajoissa liikkeellä ja pystyvät tarjoamaan ison talon edut.

Helsingin Sanomat kertoi tiistaina, että työntekijöiden saaminen on monille Lapin matkailuyrityksille hankalaa. Tuominen arvioi, että etenkin viime hetkellä työntekijöiden tarpeeseen havahtuvan voi olla vaikea löytää ainakaan hyviä osaajia.

– Lähtijöitä on, mutta työntekijöiden vaatimukset kasvavat vuosi vuodelta, hän sanoo.

Sekä työnantajan että välittäjän työnantajakuva on Tuomisen mukaan tärkeä. Ajatus pitää myydä työntekijälle, jotta hän päättäisi lähteä talvikaudeksi pois tutuista ympyröistään. Rekrytointi on pitkäjänteistä ja aloitetaan jo kesällä.

Työtä, palkkaa ja asunto
Vaikka työ on kausiluonteista, Gauriloffin mukaan on keskeistä, että se on kokoaikaista. Tuominen kertoo, että lähtöä harkitsevat haluavat ajoissa tietää perusasiat kuten työn määrän, sen alkamisajat ja työajat. Palkka on luonnollisesti tärkeä.

– Olen kuullut, että palkallakin koetetaan käydä huutokauppaa, mutta emme ole lähteneet siihen, Tuominen sanoo.

Hänen mukaansa Lapissa maksetaan hieman keskimääräistä suurempia, ehkä Helsingin tasoa vastaavia palkkoja. Staffpointin Gauriloffin mukaan tarjolla on työehtosopimuksen mukaista palkkaa, jonka päälle maksetaan vuoro- ja pyhäpäivälisät.

Koska pääosa työntekijöistä muuttaa muualta, majoitus on olennainen. Usein tarjolla on solu- tai kimppa-asuntoja, joiden vuokrat ovat henkilöstöpalveluyritysten mukaan kohtuullisia. Työnhakijoiden intoa karsii selvästi, jos työantajalla ei ole osoittaa sopivaa asuntoa riittävän läheltä työpaikkaa.

Lapissa ei Tuomisen mukaan ole tarpeeksi henkilökunnan majoitustilaa.

– Ei ole osattu ajatella, että turistien määrän kasvaessa tarvitaan yhä enemmän työntekijöitä heitä palvelemaan, hän huomauttaa.

Kausityöntekijät ovat yhä reippaampia
Lappi työympäristönä houkuttelee monia. Toisin kuin takavuosina, epämääräinen lupaus työstä ja ajatus juhlimisesta sen lomassa ei sen sijaan enää innosta.

– Alkoholiin liittyvät ongelmat ovat huomattavasti pienempiä kuin 13 vuotta sitten, jolloin tulin alalle, Tuominen kertoo tyytyväisenä.

Hän ja Gauriloff sanovat, että lähtijät arvostavat yhä enemmän hyviä harrastusmahdollisuuksia. Esimerkiksi halvat hissiliput ovat oiva lisä, kun muut työhön ja elämiseen liittyvät asiat ovat kunnossa.

Haarma kertoo olleensa itse aikoinaan sesonkityöntekijä hiihdonopettajana.

– Työntekijöiden hyvinvoinnista pitää pitää huolta ja antaa heille mahdollisuus käyttää palveluita, hän painottaa.