HPL: Henkilöstöpalveluala luottaa tulevaisuuteen

3/4 vastaajista arvioi, että yrityksen liikevaihto paranee selvästi tai jonkin verran tänä vuonna. Kasvuodotukset ovat parantuneet viime vuodesta.

– On hienoa, että henkilöstöpalveluala luottaa rohkeasti tulevaisuuteen. Asiakkaat arvostavat nopeaa ja asiantuntevaa palvelua, olipa sitten kyse vuokrauksesta tai rekrytoinnista, HPL:n toimitusjohtaja Merru Tuliara sanoo.

Kehno taloustilanne on näkynyt myös henkilöstöpalvelualalla. Vuokratyöntekijöiden määrä väheni viime vuonna 10-15 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen. Myös rekrytointien määrä väheni. Työntekijöitä vuokrataan ja rekrytoidaan jäsentutkimuksen mukaan eniten ravintola-alalle, varastotyöhön, kaupan alalle sekä toimisto- ja taloushallinnon, rakennus- ja metallialan töihin. Ulkoistuspalveluiden piirissä oli eniten työntekijöitä call ja contact center työssä, varasto- ja metallialalla.

EVA:n tuoreessa Kuka Suomessa kasvaa? -analyysissa kritisoidaan suomalaisia yrityksiä siitä, että vain harva tavoittelee kasvua. HPL:n jäsentutkimuksen mukaan henkilöstöpalvelualan yritykset ovat positiivinen valopilkku suomalaisessa yrityskentässä. 51 prosenttia vastanneista yrityksistä arvioi yrityksensä olevan voimakkaasti kasvuhakuinen ja 40 prosenttia uskoo, että yritys pyrkii kasvamaan säilyttääkseen nykyisen asemansa.

– Tämä on positiivinen signaali, sillä Suomi nousee jaloilleen vain kasvuhakuisilla yrityksillä. Henkilöstöpalvelualan yrityksillä on tärkeä rooli työntekijöiden ja työpaikkojen yhdistämisessä. Kun alan yritykset kasvavat, ne voivat tehokkaammin edistää työmarkkinoiden toimivuutta, Tuliara arvioi.

Henkilöstöpalvelualan yritykset on totuttu näkemään lyhytaikaisen työn tarjoajina. Tämä käsitys muuttuu pikku hiljaa, sillä yhä useammin henkilöstöpalvelualan yritykset yhdistävät työn pirstaleita kokoamalla osa- ja määräaikaisista töistä kokoaikaisempia ja pidempiaikaisia.

– Tämä kehitys näkyy mm. siinä, että vuokratyöntekijöistä yhä useampi tekee työtä vakituisessa työsuhteessa. Niiden määrä on vuodessa kasvanut 13 prosenttia. On kuitenkin muistettava se, että vuokratyötä tehdään usein sen joustavuuden vuoksi eli suurin osa ei edes halua henkilöstöpalvelualan yrityksestä vakituista työpaikkaa, Tuliara kertoo.

Alan suurimpana haasteena nähdään ammattitaitoisen työvoiman löytäminen. Vuoden 2014 tutkimuksessa vaikeuksia oli 67 prosentilla yrityksiä, kun viime vuonna vastaava luku oli 57 prosenttia. Vaikeinta ammattitaitoisen työvoiman löytäminen on rakennus- ja metallialalla sekä IT-alalla. Eniten pulaa on kokeista, kirvesmiehistä, kirjanpitäjistä, palkanlaskijoista, siivoojista, IT-asiantuntijoista ja tarjoilijoista.

– Ammatti-ihmisille löytyy meidän alalta töitä. Yrityksillämme on paljon asiakasyrityksiä, joihin välitettäisiin paljon nykyistä enemmän työntekijöitä, jos heitä vain löytyisi, Tuliara sanoo.

HPL:n jäsentutkimukseen 2014 vastasi 2/3 HPL:n n. 300 jäsenyrityksestä. Liikevaihdollisesti vastaajat edustavat vieläkin suurempaa osuutta jäsenyrityksistä. Tutkimuksen on toteuttanut HPL:n toimeksiannosta Innolink Research.

Henkilöstöpalveluyritysten Liitto HPL on henkilöstöä vuokraavien sekä muita henkilöstöpalveluita tarjoavien yritysten edunvalvontaliitto. Jäsenyritykset tarjoavat mm. henkilöstövuokrausta, rekrytointi- ja ulkoistuspalveluita, soveltuvuuden arviointi -ja uudelleensijoittumispalveluita sekä koulutuspalveluita.

HPL on Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäsenliitto.

Lisätietoja: Merru Tuliara, toimitusjohtaja, Henkilöstöpalveluyritysten Liitto HPL, merru.tuliara(at)hpl.fi, 040 562 6466.